Köpevillkor

Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel på denna webbsida.

Mina hudvårdsprodukter

Samtliga av mina produkter är certifierade och följer EUs lagar och regler. Mina produkter är handgjorda. Mina vispade oljor är ekologiska och samtliga produkter innehåller naturliga råvaror utan kemikalier. Helt enkelt hudvård när den är som bäst!

Erbjudanden

Alla erbjudanden gäller så långt lagret räcker, men oftast går det att förhandsbeställa om en produkt tar slut, förutsatt att produkten finns i det ordinarie sortimentet.

Priser  

Alla priser anges i svenska kronor och är inklusive moms.

Frakt

Frakten kostar 69 kr med Postnords sökbara frakt. Vid köp från 600 kr i slutpris (efter ev rabatter) bjuder Fatous Passion AB på frakten. Klicka bara i ”FRI FRAKT” i kassan. Alternativet kommer upp när du lagt i varor för minst 600 kr i varukorgen (efter ev rabatter).
Vi skickar även beställningar inom EU mot en frakt på 150 kr. Om du betalar en för låg avgift kommer vi meddela dig detta. Då tillkommer en administrationsavgift på 69 kr plus det som saknas i fraktavgift. Inget paket kommer att skickas utan att full fraktavgift betalats. Du får inte fri frakt på beställningar till andra länder än inom Sverige. Det finns möjlighet att avhämta beställningar efter överenskommelse vid Zinkenstamm i Stockholm och det är helt fraktfritt. Du kan beställa i shopen och i kassan klicka i att du hämtar själv, så läggs ingen fraktkostnad till. Var uppmärksam på att du kommer att få ett sms eller epost när beställningen är packad och att den kan hämtas upp. Oftast kan den hämtas upp samma dag eller dagen efter.

Betalning

Betalning sker via Swish eller via övriga betalsätt som finns angivna i kassan. Du väljer själv vilket betalsätt som passar dig.

Kvitto/Orderbekräftelse

När du gjort en godkänd beställning så skickas ett e-postmeddelande till den mailadress du angett, detta e-mail gäller som orderbekräftelse och kvitto. Kontrollera noga att du uppgett korrekta uppgifter för leveransen.

Leverans

Vi postar din beställning 0-5 dagar efter beställningen är slutförd. Vid storhelger kan det ta ett par dagar extra att skicka. Postnords leveranstid för sökbar frakt är 1-4 arbetsdagar inom Sverige. Ibland stämmer dock inte dessa tider med den tid det kan ta. Runt julen och andra stora högtider när Postnord har högre belastning kan de ta längre tid på sig, därför är det bra att göra sin beställning i god tid.
Vid eventuell försening har konsumenten rätt att utan kostnad häva köpet.
Det är upp till kunden att ange korrekt leveransadress. Om vi får tillbaka ett paket som skickats till fel uppgiven adress eller ej hämtas ut ansvarar kunden själv för att betala ny frakt. Tänk på att hämta upp ditt paket snabbt, då Postnord skickar tillbaka ej uthämtade paket efter endast en vecka.

Ett tips är att ladda ned Postnords app, så kan du följa paketet hela vägen.

Transportskada

Om en vara från oss skadas i transporten ska detta anmälas till Fatous Passion AB inom skälig tid från att konsumenten upptäckt felet.
Vi rekommenderar att kunden påtalar skadan till ombudet om skadan upptäcks vid avlämnandet av varan. I annat fall rekommenderar vi kunden att kontakta Fatous Passion AB så snart som möjligt för att reklamera och få en ny vara.

Reklamation

Fatous Passion AB följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. 
Kundens ansvar för att se så denne har fått rätt produkter i sin leverans. Om felaktig produkt levererats än den kund beställt eller om produkten är skadad, ska kunden inom skälig tid från mottagandet kontakta fatouspassion@gmail.com för reklamation. Vi ersätter eventuella fraktkostnader vid reklamation. 

I det fall konsumenten på riktiga grunder häver köpet återbetalar vi konsumenten inom senast 30 dagar från den dagen då Fatous Passion AB mottagit meddelande om reklamation.

För reklamationer kontakta oss säkrast via mail info@fatouspassion.se eller på telefon +46 739962214.
Kontakta oss alltid innan du skickar tillbaka en produkt.

Produkterna skickas till:
Fatous Passion AB
Kungsholmsgatan 13
112 27 Stockholm

Ångerrätt

Vi följer lagen om konsumentskydd vid distans- och hemförsäljning. En oanvänd vara, dvs oöppnad och med obruten förpackning kan returneras inom 14 dagar från det att leveransen tagits emot. Vid retur (ångerrätt) skall konsumenten själv bekosta returfrakten. Du har även ansvar för att varan kommer tillbaka till oss i oskadat skick, vi rekommenderar därför att returnera som spårbar försändelse (paket). När vi mottagit varan och godkänt att produkten inklusive förpackning är i oförändrat skick betalar vi tillbaka pengarna för varan inklusive påförda avgifter senast inom 30 dagar. Pengarna betalas ut på det konto som använts vid betalning. Ångerfristen börjar gälla från den dag du har mottagit din beställning.

Konsumenten har rätt att öppna förpackningen och undersöka varan, med undantag av hudvård, krämer och tvålar. Pga hygieniska skäl, med stöd av lagen 2005:59,4:1.2.3. får ej förpackningen öppnas på hudvård då varan försämras.

Bytesrätt

Om du ångrar ditt köp så kontakta oss på fatouspassion.com inom 14 dagar från mottagandet av produkt. Maila på info@fatouspassion.se eller ring på +46 739962214.

Vid byte av vara så står kunden själv för frakt tillbaka till Fatous Passion + frakt för ny vara. 
Kontakta oss innan du skickar tillbaka något.

Återbetalning

I det fall konsumenten på riktiga grunder häver köpet återbetalar vi konsumenten inom senast 30 dagar från den dagen då Fatous Passion AB mottagit meddelande om reklamation.

Återförsäljare

Om du är intresserad av att bli återförsäljare av produkter från Fatous Passion AB, läs mer HÄR!

Tveka inte att kontakta oss för frågor.
Tack för att du handlar hos oss på Fatous Passion AB

Kundsupport

Telefon 0739962214
Tisdag-Söndag kl 10-17

Vi svarar på e-post inom 24 h.

Fatous Passion AB
+46 739962214
info@fatouspassion.se

Organisationsnummer: 559026-4890